Praktische Zaken

Veel Gestelde Vragen

Het wordt aanbevolen om je tanden minimaal twee keer per dag, gedurende twee minuten per keer, te poetsen. Poets zachtjes en grondig om tandplak en bacteriën te verwijderen.

Het is beter om je tanden te poetsen vóór het ontbijt, omdat voedselresten en bacteriën tijdens het slapen op je tanden zijn blijven zitten. Poetsen na het eten kan echter ook helpen om tandplak en bacteriën te verwijderen, maar wacht dan minstens 30 minuten om het glazuur niet aan te tasten.

Het wordt aanbevolen om minstens twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle. Als je een tandheelkundige aandoening hebt, kan de tandarts aanbevelen om vaker te komen.

Ja, het is belangrijk om dagelijks te ragen om tandplak en bacteriën te verwijderen tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Dit helpt tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Er zijn verschillende opties om je tanden witter te maken, zoals professionele bleekbehandelingen bij de tandarts, whitening tandpasta’s en thuis bleekbehandelingen met speciale kits. Het is echter belangrijk om eerst de tandarts te raadplegen voordat je een behandeling ondergaat om eventuele risico’s te verminderen.